D A M E S  T U R N E N


Ons trainsterteam bestaat uit: 

A-selectie: Trainster Sandra Bosman met assistent trainster Mare Kraaijenzank & Vera Bijsterveld

B-selectie: Trainster Sandra Bosman met assistent trainsters: Naomi v/d Veen, Mila Kolstein & Annieka Reker

Zaterdag-selectie: Trainster Sandra Bosman met assistent trainster: vacature


Onze selectiegroep bestaat op dit moment uit 23 leden.

Ben je minimaal 6 jaar? Ben je lenig? Heb je doorzettingsvermogen, kracht en zin in turnen? Zoek je uitdaging? Is jouw inzet heel groot? Dan is de selectie misschien iets voor jou!

Hoe kom je in de selectie turngroep? Val je tijdens de les op dinsdag op door de bovengenoemde punten dan kan je door de trainster gevraagd worden voor de selectie of stuur een mailtje naar vios.warffum@live.nl

 

Selectie turnen betekent dat uw dochter meedoet aan regionale en misschien zelfs nationale turnwedstrijden. Uw dochter kan goed mee komen met het turnen en heeft de ambitie om nog meer te leren. Hiervoor wordt meerdere keren per week getraind. Meedoen aan wedstrijden is verplicht wanneer je in de selectie zit. De meisjes die in het seizoen 10 jaar worden nemen deel aan deze turnwedstrijden.

In de trainingen worden nieuwe oefeningen en elementen aangeleerd, maar wordt zeker ook gewerkt aan het verbeteren van houding, lenigheid en kracht en is er tijd voor gezelligheid. Van uw dochter wordt tijdens de training motivatie en discipline verwacht en van u als ouder inzet voor de vereniging. 

 

Trainingsuren:

Wanneer de turnster bij de selectie zit, traint zij minimaal 3 uur per week: Dinsdag 1 uur recreatief turnen + vrijdag 2 uur selectie turnen.

Vanaf het seizoen dat de turnster 10 jaar wordt: vrijdag 2 uur selectie turnen + zaterdag 3 uur selectie turnen. Vrije keuze voor het dinsdag uur.

* Meisjes onder de 10 jaar van buiten Warffum mogen het dinsdag uur laten vervallen, de kosten blijven echter gelijk aan 3 uur.


Kosten per maand: 

Selectie turnen 2 uur per week + 1 uur recreatief turnen t/m VO            € 31,75 (exclusief wedstrijdkosten & aanschaf kleding)

Selectie turnen 5 uur per week (vrijdag + zaterdag)                                   € 37,25 (exclusief wedstrijdkosten & aanschaf kleding)

Selectie turnen 5 uur per week + 1 uur recreatief turnen t/m VO            € 50,75 (exclusief wedstrijdkosten & aanschaf kleding)

                                                     

 

Hieronder ook een aantal belangrijke zaken waarvan u als ouder op de hoogte dient te zijn!


Trainingen:

 • De meiden zijn minimaal 5 minuten voor aanvang trainingstijd op de training.
 • Afzeggen voor een training gebeurt uiterlijk 4 dagen voor de training bij de leiding via mail of app. Tenzij bij ziekte of privé reden.
 • Het streven is om niet meer dan 10 trainingen per jaar te missen buiten de schoolvakanties om. 
 • De trainingen gaan in de schoolvakanties m.u.v. de zomervakantie vaak op aangepaste tijden door u wordt via de mail dan op de hoogte gebracht.
 • De meiden nemen een flesje drinken mee naar de training, evt. iets te eten. Geen frisdrank en snoep. Als je jarig bent, mag je natuurlijk wel in deze vorm trakteren.
 • Tijdens de trainingen mogen de meiden trainen in een turnpakje naar keuze, haar moet vast i.v.m. de veiligheid!
 • Oorbellen (hangers/ringen) en kettingen mogen tijdens de trainingen niet gedragen worden.

Ouders/verzorgers:

Bij VIOS hoeft u geen bardiensten te draaien of kleding te wassen, maar bent u wel verplicht om te helpen met de volgende zaken:

 • Ouders/verzorgers van de turnsters uit de B- selectie dienen mee te helpen opbouwen op de vrijdagen om 15.30 uur. Dit hoeft niet wekelijks, mag met elkaar afgewisseld worden.
 • Wanneer VIOS wedstrijden organiseert, dan wordt u verwacht te helpen met één van de volgende taken: het klaarzetten, afbreken en/of inzet tijdens de wedstrijden. U krijgt hierover bericht via de mail van de wedstrijdcommissie. 
 • Juryleden: Om mee te kunnen doen aan de KNGU wedstrijden dienen wij per ongeveer 7 turnsters een jurylid in te leveren. Doen we dit niet dan krijgen we een boete vanuit de KNGU en de turnsters doen dan mee buiten mededinging. Dit betekent dat de turnsters worden uitgesloten van de medailles. De jurycursus volg je thuis online en binnen de vereniging helpen wij je graag!


Wedstrijden:

 • Selectie meiden zijn verplicht om deel te nemen aan wedstrijden.
 • Voor de wedstrijden waaraan de turnster deelneemt worden wedstrijdgelden gevraagd. Deze kosten worden apart naast de contributie in rekening gebracht.
 • Bij VIOS betaald elke turnster per wedstrijd €5,- extra, omdat wedstrijden extra kosten met zich mee brengen. Deze kosten kunnen niet volledig uit het budget van VIOS bekostigd worden. Denk hierbij aan: vergoeding trainster, juryleden. 
 • Oorbellen en kettingen mogen tijdens de wedstrijd niet gedragen worden, eveneens als nagellak of plak-tattoo’s op wedstrijden.
 • Wedstrijden wordt geturnd in een specifiek club turnpakje. Alle selectie leden worden verzocht het pakje zelf aan te schaffen. 
 • Turnsters kunnen via de trainster een eigen trainingsjas aanschaffen.
 • Om alle turnsters te kunnen laten deelnemen aan wedstrijden zijn wij als VIOS verplicht juryleden te leveren voor iedere wedstrijd. Wij zijn opzoek naar nieuwe juryleden! 

Copyright © Alle rechten voorbehouden